Van het bestuur

Bestuurstafel (7)
Van de bestuurstafel,


Op het moment van schrijven staat het 1e gedeeld bovenaan in de Overgangsklasse, nadat promotie vorig seizoen op het nippertje werd gemist. Het 2e staat onderaan in de Hoofdklasse. Dit illustreert precies hoe ik onze krachtsverhoudingen op korfbalgebied inschat; voor zover ik mij dat mag permitteren natuurlijk. Ons niveau zweeft tussen de top van de Overgangsklasse en de onderste helft van de Hoofdklasse. Terwijl Rust Roest graag stabiel Hoofdklasse wil spelen. Daarvoor is instroom van talenten vanuit de jeugd de beste oplossing. Onze jeugd moet het echter in de meeste leeftijdsklassen doen met 2 teams. Hierdoor is het voor de coaches moeilijk selecteren. En ook voor de jeugd zelf is het niveauverschil binnen 1 team soms wat groot om met optimaal plezier te kunnen korfballen. Voor de breedte-korfballers is een gebrek aan jeugdleden dus ook jammer. De TCJ heeft op dat gebied meer teleurstellingen moeten constateren, dan haar lief is. Als we in bovenstaande situatie geen verandering brengen, spelen we over 10 jaar met 200 leden, met 1 team per leeftijdsklasse en met het eerste hooguit in de eerste klasse. Daarom is op de laatste ledenvergadering besloten, dat het bestuur meer werk moet gaan maken van groei van de vereniging. De plannen daarvoor, gemaakt door Karin Heyboer, Nicolette van Battum en ondergetekende zijn nu zo goed als klaar. Binnenkort zullen jullie uitgebreid geïnformeerd worden over deze plannen en welke consequenties dat heeft voor Rust Roest en de leden. Wij zullen in totaal 6 informatieavonden beleggen, voor iedere doelgroep één. Ook in het volgende krantje en op de website zal hier uitgebreid op ingegaan worden. Wij hopen op ruime steun van de leden, want een succesvolle ledengroei hangt van jullie af. En kijk ook eens op www.knkv.nl  Dan kunnen jullie gelijk zien, dat de KNKV óók ledengroei tot speerpunt van haar beleid heeft gemaakt. De KNKV en Rust Roest zullen op dit gebied dan ook samen optrekken. Een betere partner kunnen wij ons niet wensen. Volg de komende berichtgeving voor meer informatie.
Behalve met de toekomst moeten we ons soms ook met het verleden bemoeien. Het ziet er naar uit dat op korte termijn ons oude huis aan de Karel Martelweg gesloopt zal worden.  Wanneer precies is nog niet bekend, maar er zal tijdige berichtgeving op de website volgen, zodat er een passend afscheid kan plaatsvinden. Ondertussen hoop ik, dat de meeste leden zich al thuisvoelen in ons nieuwe huis in de Strijphal. Het huis ziet er prachtig uit en dat willen we ook zo houden. Enkele spelregels, waar nog niet iedereen zich aan houdt: geen gewone schoenen in de zaal, behalve aan de tribunekant; het laatste team van de dag maakt de kleedkamer veeg-schoon; rommel hoort alleen in de prullenbak. Zodat iedereen zich thuis voelt.
Uiteindelijk gaat het altijd om korfbal. Heb je eens een wedstrijd van het 1e of 2e gemist? Of wil je stukken terugzien? De wedstrijden zijn één of twee dagen later altijd terug te zien op RustRoestTV: www.wedstrijdvideo.com  ; ga naar 'Aanmelden'; Club: Rust Roest; Gebruikersnaam: Gebruiker; Wachtwoord: zie het krantje.
Veel plezier.


Kees Joosse

 
Archief
Mei 2015 (1)
December 2014 (2)
November 2014 (1)
Oktober 2014 (1)
Augustus 2014 (1)
Maart 2014 (1)
November 2013 (1)
Oktober 2013 (1)
Augustus 2013 (1)
Juni 2013 (1)
Maart 2013 (1)
Februari 2013 (1)
December 2012 (1)
Oktober 2012 (1)
April 2012 (1)
Maart 2012 (1)
Februari 2012 (2)
Januari 2012 (1)